Nieuws

Categorie├źn
Archief
HRM
5 juli 2020

Heb jij de WAB (Wet Arbeid in Balans) inmiddels onder controle en ben je op de hoogte van de aanvullingen? Hierbij een kleine update!

Reminder WAB to do

Per 1 januari 2020 is de WAB in werking getreden, met als doel: meer balans tussen flex- en vaste werknemers. Ofwel: meer vaste contracten! Voor jou als werkgever aardig wat zaken waar je op moet letten.

Eerder hebben we de wet voor je uitgewerkt in overzichtelijke praatplaten en handige checklist. Zie:

Aanvullingen

Het ministerie heeft een QuickScan uitgevoerd naar de effecten van de WAB. Hieruit zijn een aantal zaken naar voren gekomen. Onderstaand twee belangrijke aanvullingen uitgelicht:

Verduidelijking verplicht contractaanbod na 12 maanden oproepcontract

Een werkgever moet na 12 maanden een oproepkracht een aanbod doen voor een vast aantal uren. Omdat er veel onduidelijkheid blijkt over de vraag wat de ingangsdatum voor de vaste arbeidsomvang moet zijn, gaat Minister Koolmees de WAB op dit punt verduidelijken. Hiervoor wordt een bepaling opgenomen in de Verzamelwet SZW 2021.

Op grond van de WAB heb je als werkgever na een periode van 12 maanden, op dit moment een maand de tijd om een aanbod voor een vaste arbeidsomvang te doen. De minister is van plan voor te stellen de werknemer ook maximaal een maand te geven om het aanbod te accepteren, waarbij het nieuwe contract met vaste arbeidsomvang ingaat op de eerste dag na de veertiende maand als de werknemer deze accepteert.

Dit betekent dat het vaste aantal uren ingaat op de eerste dag na de veertiende maand, tenzij de werkgever en werknemer een eerder moment overeenkomen. Vanaf dat moment heeft de werknemer dus recht op het vaste aantal uren en daarmee op betaling van loon over dat aantal uren.

Een tijdelijke afwijking i.v.m. COVID-19

In de WAB geldt er een 30%-herzieningssituatie: als werkgever moet je met terugwerkende kracht alsnog de hoge WW-premie afdragen voor vaste werknemers die in een kalenderjaar meer dan 30 procent hebben overgewerkt.

Als reactie op de coronacrisis is er een tijdelijke afwijking van deze 30%-herzieningssituatie doorgevoerd. Het kabinet heeft besloten dat geen enkele werkgever over het kalenderjaar 2020 de WW-premie op grond van overwerk hoeft te herzien. Het Besluit Wfsv wordt hiertoe tijdelijk aangepast. Per 1 januari 2021 treedt de herzieningssituatie weer in werking.

Contact

Vragen, twijfel je of je aan de WAB voldoet of heb je hulp nodig? De specialisten van H@RY staan voor je klaar!

info@HRY.nl | +31(0) 184 49 68 00

Peter Roskam
Specialist HRM & Loonadvies