Nieuws

Categorieën
Archief
HRM
17 juni 2020

Met de Risico Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) breng je de risico’s binnen jouw bedrijf in kaart, met als doel een veilige en gezonde werkomgeving voor je werknemers. Een RI&E levert jou als werkgever meer op dan je denkt en is juist nu in de coronacrisis extra van belang!

RI&E en thuiswerken

Medewerkers werken momenteel meer thuis en hebben thuis niet altijd een goede werkplek. De eisen waaraan een thuiswerkplek moet voldoen (bureau, stoel, computer, lichtval, houding, arbeidstijdenwet etc.), kun je toetsen aan de hand van de Risico Inventarisatie.

De voordelen van RI&E

Met de RI&E voorkom je ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid van je werknemers.

Wist je dat…:

  • … een zieke werknemer jou als werkgever gemiddeld € 200 – € 400 per dag kost?
  • … een uitgevallen werknemer kan leiden tot productieverlies, door procesonderbreking?
  • … een arbeidsongeschikte werknemer die uit dienst gaat je gemiddeld 21% van het bruto jaarsalaris kost, naast de kennis en ervaring die verloren gaat?
  • … het investeren in gezondheid en veiligheid bijdraagt aan een positief imago van je bedrijf?

Geen RI&E = boetes

De inspectie SZW is vanaf 2020 strenger aan het controleren op de naleving van de RI&E. Ook tijdens corona is dit een speerpunt. Per branche vraagt de inspectie documenten op en waar nodig komen ze langs ter controle. Heb je de RI&E niet op orde, dan volgen er direct boetes:

  • Geen RI&E = boete tussen de € 450 – € 4.500
  • Geen plan van aanpak = boete tussen de € 300 – € 3.000

Wat te doen?

Heb je jouw RI&E nog niet op orde? De specialisten van H@RY helpen je graag bij het opstellen van een RI&E en bijbehorend plan van aanpak. Ook adviseren ze daarbij over 1,5 meter oplossingen binnen jouw organisatie en geven advies over geschikte thuiswerkplekken!

Meer weten of een afspraak inplannen om een RI&E op te stellen? Chat, mail of bel met H@RY.

info@HRY.nl | +31(0) 184 49 68 00

Peter Roskam
Specialist HRM & Loonadvies