Nieuws

Categorieën
Archief
12 augustus 2019
  • Wist je dat er € 900 subsidie aan te vragen is voor een ontwikkeltraject voor 45+’ers?
  • Wist je dat loopbaanadvies kan bijdragen aan het gezond behalen van het pensioen?
  • Stimuleer je 45+ werknemers hun loopbaan in eigen handen te nemen! Geef ze inzicht in hun toekomstperspectief van eigen werk, competenties en loopbaanmogelijkheden.

De regeling bestaat uit twee onderdelen:

Ontwikkeladviestrajecten voor werkende 45+-ers

Het ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de deelnemer. Hierbij gaat het erom dat deelnemers actief gaan nadenken over hoe zij werkend hun pensioenleeftijd kunnen bereiken en uitval door ziekte of werkloosheid kunnen voorkomen. Op basis van een aantal individuele gesprekken met een loopbaanadviseur komt een persoonlijk ontwikkelplan tot stand waarin de deelnemer heeft beschreven wat voor acties hij/zij gaat ondernemen om zijn/haar mogelijkheden te vergroten om aan het werk te blijven tot het pensioen. De subsidie bedraagt € 600. De inzet van de loopbaanadviseur bestaat uit minimaal 4 contacturen.

Trainingstrajecten ontwikkeladvies voor leidinggevenden van werkenden

De ontwikkeltraining leidinggevenden zorgt ervoor dat leidinggevenden adequaat leren omgaan met en inspelen op (de uitkomsten van) het ontwikkeladvies en zo in staat zijn hun werknemers te ondersteunen bij hun loopbaanwensen. De leidinggevende wordt toegerust om het gesprek met de werknemer aan te gaan over de ontwikkeling van diens loopbaan op lange termijn.  De subsidie bedraagt:

  • € 300 voor een individueel traject voor een leidinggevende;
  • € 900 voor een traject voor drie tot en met tien leidinggevenden tegelijk.

Data

De regeling loopt tot 11 januari 2020, zolang er budget beschikbaar is.

Contact

Vermoed je dat je organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie, neem dan contact op met subsidie specialist Judith Simonse (j.simonse@imcosa.nl).

 

 

info@HRY.nl | +31(0) 184 49 68 00

 

IMC
Partner in subsidieadvies