Nieuws

Categorieën
Archief

Bewaar jij personeelsdossier nog op stapels papier, in ordners of op de schijf? Moet je telkens zoeken naar de dossiers? Dat kan anders en beter! H@RY bergt jouw personeelsdossiers digitaal, veilig en AVG-proof op.

Als werkgever verwerk je veel persoonsgegevens van werknemers. Je bent dan ook verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van personeelsdossiers van werknemers. Deze personeelsdossiers bevatten privacygevoelige informatie, zoals arbeidsovereenkomsten, kopie ID-bewijzen en loonbelastingverklaringen. Het is daarom van belang dat de veiligheid van documenten is gewaarborgd. H@RY kan je daarbij helpen!

Met H@RY kan je je personeelsdossiers digitaliseren en overzichtelijk weergeven op één centrale plek. Je kunt er zeker van zijn dat je voldoet aan de laatste wet- en regelgeving en de beveiliging van de documenten gewaarborgd is.

Met de komst van de AVG ben je als werkgever verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens in het personeelsdossier, mag je niet meer gegevens vastleggen dan nodig is en hebben werknemers het recht om hun eigen personeelsdossier in te zien. Ook mag je de documenten in dit dossier niet langer bewaren dan noodzakelijk. Je denkt nu vast… Hoe ga ik dat bijhouden? H@RY biedt de oplossing! De wettelijke vernietigingstermijnen zijn automatisch ingeregeld. Daarnaast kunnen de personeelsdossiers op veilige wijze gedeeld worden met je werknemers. Via het Werknemerloket kunnen werknemers op elk gewenst moment hun dossiers bekijken.

Alle voordelen van het opbouwen van een digitaal personeelsdossier op een rij:

  • Structuur en overzicht
  • Autorisatie en back-up
  • Efficiënt en veilig delen
  • Kwaliteit borgen
  • Bewaar- en vernietigingstermijnen
  • Voldoen aan laatste wet- en regelgeving
  • Tijd besparen

Wil je meer weten over de digitale personeelsdossiers? Chat, mail of bel met H@RY of vraag vrijblijvend een demo aan!

 

info@HRY.nl | +31(0) 184 49 68 00

Peter Roskam
Specialist HRM & Loonadvies