Nieuws

Categorieën
Archief
26 november 2020

Nog vóór het einde van het jaar 2020 ontvang je als werkgever een brief vanuit de belastingdienst met de premie Werkhervattingskas (WhK) voor 2021. Het is aan te raden deze WhK beschikking zorgvuldig te (laten) controleren, zodat je komend jaar niet te veel premie gaat betalen.

Wat is het?

In de WhK beschikking staat wat je als werkgever het komende kalenderjaar aan premie voor de WhK moet betalen. De gedifferentieerde premie WhK bestaat uit 2 onderdelen:

  • De gedifferentieerde WGA premie: Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten;
  • De gedifferentieerde ZW premie: Regeling Ziektewet.

Hoe controleer je het?

Het vaststellen van de WhK premie gaat niet altijd goed, dus wees alert en controleer hem goed, of laat er door een specialist naar kijken. Zaken waar je onder andere op let bij de controle:

  • Zijn de correcte loonsommen gebruikt?
  • Zijn de uitkeringslasten terecht aan jouw organisatie toegerekend?
  • Kloppen de bedragen?

Waarom tijdig controleren?

Belangrijk is de beschikking zo spoedig mogelijk te (laten) controleren. Klopt deze namelijk niet, kun je binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking nog bezwaar indienen.

Eerder hebben we door zo’n relatief eenvoudige controle een werkgever zo’n € 165.000 aan WhK-premie bespaart. Kortom: controle is zeker de moeite waard!

Hulp nodig?

Schakel één van onze HRM- of loonspecialisten in via onderstaande contactgegevens en wie weet kunnen ze je helpen een besparing te realiseren.

 

info@HRY.nl | +31(0) 184 49 68 00

Pieter de Jong
Specialist Loonadvies