Nieuws

Categorieën
Archief
7 december 2020

Eerder was al bekend dat je een compensatie kunt ontvangen voor de transitievergoeding die je hebt betaald bij het ontslaan van een zieke werknemer. Inmiddels is het ook mogelijk voor kleine bedrijven waarbij de bedrijfsactiviteiten eindigen door pensioen, ziekte of overlijden van de werkgever, compensatie aan te vragen voor de transitievergoeding die in zo’n situatie is betaald.

De compensatieregeling

Wanneer de onderneming stopt doordat de werkgever met pensioen gaat of is overleden, kan er vanaf 1 januari 2021 compensatie worden aangevraagd voor de transitievergoeding die vanaf die datum is betaald bij het afscheid nemen van de werknemers.

Wanneer de onderneming stopt doordat de werkgever ziek is, komt de organisatie ook in aanmerking voor de compensatie. Echter is datum waarop een dergelijke aanvraag kan worden ingediend nog niet bekend. Aan te raden is, in zo’n situatie, de website van het UWV goed in de gaten te houden.

Wat te doen?

Zorg dat je de aanvraag compensatie voor de transitievergoeding tijdig indient. Dit kan online op het werkgeversportaal van het UWV, waar er een speciaal formulier voor beschikbaar staat.

Heb je hier nog vragen over of wil je dat wij de aanvraag voor je verzorgen? Neem dan contact op met onze arbeidsrecht specialist Natasja Sperling (n.sperling@hoekenblok.nl).

 

info@HRY.nl | +31(0) 184 49 68 00

Natasja Sperling
Specialist HRM & Arbeidsrecht